ANASAYFA  |  HAKKIMIZDA  |  İLETİŞİM   |  ÜYE KAYIT

Makaleler


Üç Kere Yüce Hermes - Derleyen: Nusret Sefa Yılmaz İnsanlık tarihi yüce amaçlara doğru kendisine hız vermiş bilge kişiler ve inisiyelerle doludur. Bunların arasında Hermes, en çok atıf yapılanlardandır. Hermes farklı metinlerde Toth, Tehenti, İdris, Enoch gibi farklı isimlerle anılmıştır. Tüm bu farklı isimlere ait metinlerin her birisinin ardında aynı üslubu görebiliriz ki bu metinlerin hepsi Hermetik üsluptadır. Yahudi gizemciliğinde Enoch adında gizemli bir peygamber olarak zikredilen, Kuran-ı Kerim'de İdris olarak anılan, Bahai metinlerinde Hermesi elvah olarak belirtilen, kadim Mısır bilgilerinde Toth diye bahsedilen, eski Yunanda Hermes Trismegistus olarak belirtilen kişinin Hermes olduğu yaygın olarak kabul edilir.
» Devamı
Mu Uygarlığı Sembolizmi - Gülfer Ülgentay Günümüzden yaklaşık 12.000 yıl kadar önce Pasifik Okyanusu’na gömülmüş olduğu kabul edilen Mu kıtası, James Churchward’ın araştırmalarına göre uygarlığımızın başlangıç noktasıdır. Bu büyük uygarlığın bırakmış olduğu miras, kendinden sonraki tüm uygarlıklar tarafından paylaşılan dinsel ve mitik sembollerin birliğinin temellerini oluşturmaktadır. Bu yazı dizisinde, çeşitli uygarlıkların öğretilerinde rastlanan ve kökenleri Mu Uygarlığı’na dayanan belli başlı semboller ve açıklamaları ele alınmıştır.
» Devamı
Sembolizmin Şeffaf Peçesi - P.D. Ouspensky Gurdjieff, “Objektif bilgiye ait en temel fikirlerden biri, her şeyin birliği, farklılık içindeki birliktir” dedi, “Çok eski zamanlardan beri bu fikrin içeriğini ve anlamını kavrayan ve onda objektif bilginin temelini gören kişiler, bu fikri diğer insanlar tarafından anlaşılacak şekilde iletmenin bir yolunu bulmaya çalışmışlardır. Objektif bilgiye ait fikirlerin peş peşe iletilmesi, her zaman bu bilgiye sahip kişilerin görevinin bir parçası olmuştur. Bu durumda bu bilginin ana ve temel fikri olan her şeyin birliği fikri, iletilmesi gereken ilk şeydi ve eksiksiz olarak ve kesin şekilde iletilmeliydi.
» Devamı
Astral Beden - Haluk Özden Minarellerde ve bitkilerde astral beden henüz organize olmamıştır. Dünyanın astraline aittirler. Şuna benzer: Saç telimin de bireysel astrali henüz yoktur, ama benim astral bedenime dahildir. Parmağımın da öyle. Onun için parmağım kesildiğinde, bizzat parmağın kendisi değil, ben acı duyarım. Saçım koparıldığında yine acı duyan benim. Okültisler, bir bitkinin kökünden sökülmesi halinde, dünyanın bundan acı duyduğunu ifade ederler. Hayvanın astral bedeni, astral planın en kaba maddesinden oluşur. En ilkel insanın bile astral bedeninde yüksek tabakalara ait madde vardır ve o insan dünya tecrübeleri ile kaba taraflarından kurtulup astral bedenini arındırabilir.
» Devamı
Mısırlı İnisiye Hermes - Derleyen: Gülfer Ülgentay Kendinizi dinleyin ve de Mekanın ve Zamanın sonsuzluklarına bakın. Yıldızların şurkısı, Sayıların sesi ve Kürelerin ahengi orada da yankılanır. Hermes Mısır, kadim çağlarda, kutsal bilimin gerçek bir kalesi, anlı şanlı peygamberlerin okulu ve de insanlığın en soylu bir barınağı ve bir laboratuarı durumundaydı. Mabetlerde bilimsel bir anlamda işlenip geliştirilmiş ve sır örtüsü altında büyük bir sakınımla gizlenmiş olan rahiplerin okült doktrini, bir bakıma, Mısır’ın ruhunu, politikasının sırrını ve evrensel tarihteki başrolünü de su yüzüne çıkartmaktadır.
» Devamı
KAYIT OLUN
Etkinliklerimizden haberdar olmak için mail adresinizi giriniz.


Haberler & Duyurular

15 Ekim 2016'da başlayacak olan "İRAD Kendini Bilmek Seminer"lerimiz Cumartesi günleri saat 15:00'de gerçekleşecektir.
» Devamı

06 Ekim 2016'da başlayacak olan "İRAD Varlıksal Gelişim Seminer"lerimiz Perşembe günleri saat 19:00 - 21:30 arasında gerçekleşecektir.
» Devamı

Haziran ayı itibariyle taşındığımız yeni adresimizdeki ilk konferansımız Sn. Jale Eğitim Önder'in sunumuyla gerçekleşti. "Hakikat Yolunda Rehberlik" isimli konferansımıza yaklaşık 65 misafirimiz katıldı.
» Devamı

Açık Adres Bilgilerine Buradan Ulaşabilirsiniz
» Devamı