ANASAYFA  |  HAKKIMIZDA  |  İLETİŞİM   |  ÜYE KAYIT

Makaleler


Şamanlar: İlk Bilimsel Araştırmacılar ve İlk Ruhsal Uygulamacılar 1. Bölüm (2.İstanbul Parapsikoloji Konferansı)- Stanley Krippner Çeviren: Nurhan Gevrek Çok uzun yıllar sonra tekrar Türkiye’de olmak benim için büyük bir mutluluk. Yurtdışından gelen diğer konuşmacılar gibi ben de Bilyay Vakfı’na misafirperverliklerinden dolayı teşekkür etmek istiyorum. 1990 yılında ilk kez Türkiye’ye geldiğimde, İstanbul’da olmaktan son derece mutluydum ve 1994 yılında Türkiye’de, Şanlıurfa’da bir çobanın üzerinde hayvan figürleri olan taş megalitleri bulmasıyla çok önemli bir arkeolojik keşfin gerçekleşeceğinin farkında değildim.
» Devamı
Rüyaların Yedi Çeşidi - Theosophical Movement Dergisi'nden Rüyalar fenomeninin ahlaki dersi; bu konunun incelenmesi için iyi bir başlangıç noktasıdır. İstisnasız, hepimiz rüya deneyimini yaşarız ama nasıl veya neden rüya gördüğünü ve hatta ne rüya gördüğünü kaç kişi anlamaktadır? Hepimiz sayısız deneyimler geçiririz ama onları anlama ve onlardan ders almada başarısızlığa uğrarız. Istırap ve keder tekrar tekrar bize gelir. Çünkü tek bir deneyim, bir dersi öğrenmek için yeterli değildir. Tek bir deneyimin, o ders öğrenilmedikçe hiçbir yararı yoktur. Okült özdeyiş şudur: Ders öğrenildiğinde, gereklilik sona ermektedir.
» Devamı
Rüyalardan Alınan İlham - Lynn Picknett 1863’TE Alman kimyacı August Kekulé, aromatik bileşiklerin kimyasal yapısı, özellikle de benzendeki hidrojen ve karbon atomlarının nasıl bağlandığı sorunu ile karşı karşıya kalmıştı. Bir gün rüyasında benzen molekülünü, bir daire oluşturan ve kendi kuyruğunu yutan bir yılan olarak “gördü”. Kekulé uyandığında, karbon atomlarının bir halka oluşturmaları gerektiğini fark etti. Buhar motorunu icat eden James Watt da, erimiş kurşunu yüksekten suya düşürerek kurşun bilyanın nasıl yapılacağını rüyasında gördü.
» Devamı
Uyku ve Rüyalar Yaşamımızın, hemen hemen üçte birlik bir bölümü uykuda geçer. Uyku esnasında neler olduğunu, hatta uykuya neyin sebep olduğunu keşfetmek konusunda pek meraklı değilizdir. Hiç ilgi duymadığımız bu durumu hergün yaşamak ise biraz şaşırtıcıdır. Biz her gece niçin uyuruz?
» Devamı
Düşleyerek Dünyayı Oluşturan Şamanlar Fark edin ya da etmeyin, hepimiz düşleyerek dünyayı oluşturmaktayız. İçine daldığımız, aşina olduğumuz rüya uykusu değil de gözlerimiz açıkken işlediğimiz uyanık rüyadır. Gerçekliği, evrenin de yardımıyla, yaratmada işbirliği yaptığımızın farkında olmadığımızda, güç elimizden kayıp gider ve rüyamız, kabusa dönüşür. Tesir edemediğimiz veya değiştiremediğimiz korkutucu ve bilinmez bir yaratımın kurbanları olduğumuzu hissetmeye başlarız. Olaylar bizi kontrol etmekte ve kapana kıstırmakta gibidir.
» Devamı
Şamanların Zihinsel Hastalıklara Bakışı Şamanik görüşe göre, zihinsel hastalıklar “bir şifacının doğuşunu” işaret etmektedir, diye açıklıyor Malidoma Patrice Somé. Dolayısıyla, zihinsel rahatsızlıklar ruhsal acil durumlardır, ruhsal bunalımlardır; ve doğmakta olan şifacıya yardım etmek için böyle görülmelidir. Batı’da zihinsel hastalık olarak görülen şeye Dagara halkı “öte alemden iyi haberler” olarak bakar. Bu bunalımı geçirmekte olan kişi, ruhlar aleminden aktarılıp topluluğa iletilmesi gereken bir mesaja aracılık etmesi için seçilmiştir. Dr. Somé, “Zihinsel rahatsızlık, her türden davranış bozuklukları; uyumsuz oldukları aşikar iki enerjinin aynı alanda kaynaşmış olduğunun işaretidir” diyor. Bu rahatsızlıklar, söz konusu kişi, ruhlar aleminden gelen enerjinin mevcudiyetiyle başa çıkma konusunda yardım almadığında, ortaya çıkar.
» Devamı
Rüyalardan Gelen Rehberlik - Judith Bourque Çoğumuz rüyalarımızı, rüyanın aslında gelişmiş bir bilinç hali olduğunun farkına varmadan ele alırız. Egonun gün içinde koruduğu kontrollü halin büyük kısmını rüyada serbest bıraktığı gerçeğinden hareketle şunu söyleyebiliriz ki; rüya gördüğümüz sürece, zihinsel, duygusal, fiziksel ve ruhsal olarak dengemizi kazanmamıza yardımcı olacak iyileştirici güçlere daha açık hale geliriz.
» Devamı
KAYIT OLUN
Etkinliklerimizden haberdar olmak için mail adresinizi giriniz.


Haberler & Duyurular

15 Ekim 2016'da başlayacak olan "İRAD Kendini Bilmek Seminer"lerimiz Cumartesi günleri saat 15:00'de gerçekleşecektir.
» Devamı

06 Ekim 2016'da başlayacak olan "İRAD Varlıksal Gelişim Seminer"lerimiz Perşembe günleri saat 19:00 - 21:30 arasında gerçekleşecektir.
» Devamı

Haziran ayı itibariyle taşındığımız yeni adresimizdeki ilk konferansımız Sn. Jale Eğitim Önder'in sunumuyla gerçekleşti. "Hakikat Yolunda Rehberlik" isimli konferansımıza yaklaşık 65 misafirimiz katıldı.
» Devamı

Açık Adres Bilgilerine Buradan Ulaşabilirsiniz
» Devamı